Bratislava 3.9.2024 – DongFeng Motor Česko představuje nový kompaktní a cenově dostupný elektromobil BOX! Tento model spojuje moderní design s praktičností, což z něj činí ideální vůz pro dynamické městské řidiče.

Model BOX je sice v předprodeji jen pár týdnů, ale už nyní hlásí na Slovensku desítky předobjednávek a neskutečný zájem ze strany zákazníků. Je to model, od kterého si automobilka slibuje revoluční rozproudění slovenského automobilového trhu.

Unikátní vnější vzhled modelu BOX působí nesmírně hodnotně, přičemž jeho rozměry jsou 4030 x 1810 x 1570 mm s rozvorem kol 2660 mm. Na vnějším designu zaujme absence zbytečných dekorativních prvků – vše je jednoduché a vkusné, což přidává na nadčasovosti.

Jako jedno z mála malých aut disponuje bezrámovými okny dveří a panoramatickou střechou, což jsou v dnešní době výsady prémiovějších aut. Všechny světlomety jsou vybaveny LED technologií, a to platí i pro interiér. Dongfeng jasně zdůrazňuje, že tento vůz je určen do města a nabízí fantastický vnitřní prostor pro dva dospělé a dvě děti, případně větší zavazadla nebo prostor pro domácího mazlíčka.
Jednoduše v tomto elektromobilu se najde rodina, mladý pár i jednotlivec. Ohromí vás svou geniální všestranností.

Interiér navržen s důrazem na minimalismus

Interiér je navržen s důrazem na pohodlí a funkčnost. Dongfeng BOX disponuje moderními technologiemi, které zlepšují váš zážitek z jízdy. Srdcem inovací je 12,8palcový displej, který nejenže dodává styl, ale také poskytuje uživatelsky příjemné rozhraní pro multimediální systém.

Umožňuje pohodlné ovládání navigace, audio systému a jiných funkcí vozidla jako 360 stupňová kamera či adaptivní tempomat. Navíc, k dispozici jsou různé asistenční systémy, které vám pomohou při parkování, jízdě v hustém provozu a prevenci kolizí. Nesmíme zapomínat ani na to, že toto auto již plně podporuje Apple CarPlay a Android Auto.

Sedadlo řidiče lze elektricky nastavit a disponuje paměťovou funkcí, přičemž je také vyhřívané a ventilované. Uvnitř vás osloví elegantní LED osvětlení a sklopné kliky dveří, které dodávají vozu moderní a futuristický vzhled.

Dojezd, který přesvědčí i nejzarytějšího milovníka spalováků

Díky pokročilým lithium-fosfátovým bateriím nabízí tento vůz dojezd až 340 km na jedno nabití (podle normy WLTP), což mu umožňuje překonat mnoho konkurentů v této třídě. Rychlost nabíjení je také velmi lákavá – nabití baterie na 80 % trvá pouhých 30 minut, takže nebudete muset dlouho čekat a budete vždy připraveni vyrazit na cestu. Díky svému efektivnímu designu a výjimečné technologii se stává ideální volbou pro městké a příměstské používání, ale auto se nezalekne ani delších výletů.

K pohonu slouží synchronní elektromotor s výkonem 70 kW (95 koní) a maximálním točivým momentem 160 Nm, který s nadšením roztáčí přední kola. BOX zrychlí z 0 na 100 km/h za pouhých 10,6 sekundy a dosáhne nejvyšší rychlosti 140 km/h.

Jako skutečný elektromobil nabízí všechny skvělé výhody moderních elektrických vozidel, včetně inovativních funkcí V2L, V2V a předehřevu baterie. Zároveň DongFeng s potěšením oznamuje, že při koupi nového modelu vozidla nabízí rozšířenou záruku bez jakýchkoli dodatečných nákladů. Zákazníci mohou nyní využít záruku na 2+1 rok nebo 100 000 km, která je zahrnuta v ceně vozidla.

Rozšířená záruka na baterii na 2+6 let nebo 150 000 km je rovněž zakomponována do koncové ceny. „Tímto krokem se snažíme poskytnout našim zákazníkům maximální jistotu a podporu při užívání našich vozů,“ říkají zástupci automobilky.

Cena, jaká nemá v Česku obdobu

DongFeng BOX startuje s neskutečně lákavou cenou 22 990 € v základní výbavě. Ta nejvyšší, která disponuje adaptivním tempomatem, ventilovanými a vyhřívanými sedadly, 360 stupňovou kamerou či jinými brutálními vymoženostmi si umíte objednat za 26 490 €. Níže v tabulce si můžete prohlédnout přehled cen ve všech výbavových stupních. Jako jedinou příplatkovou výbavu představuje metalická barva za 690 €.

Dongfeng BOX E1 – 22 990 € s DPH
Dongfeng BOX E2 – 24 990 Kč s DPH
Dongfeng BOX E3 – 26 490 Kč s DPH

Odběr tiskových zpráv Dongfeng Motor Česko

Zde se můžete přihlásit k zasílání tiskových zpráv do Vaší emailové schránky. Tiskové zprávy obdržíte ihned po zveřejnění.

*Abychom Vám mohli poskytnout služby, o které prostřednictvím kontaktního formuláře žádáte, bude společnost Plastonic s.r.o., Nám. Osvoboditelů 3B 040 01 Košice – městská část Jih, IČ: 47182491, jako správce, zpracovávat Vámi výše poskytnuté osobní údaje a to v souladu s obecným nařízením o ochraně osobních údajů (EU) 2016/679.